Geschiedenis

De familie Theunis bestaat uit een heuse boerenfamilie. Marc, mijn man, en zijn broer Jan kregen van thuis uit enkele prachtbeesten en een goede voorkennis mee en bouwden zo hun eigen boerderij op. Na een fameuze uitbreiding, wat toch wel enkele stallen en een paar honderdtal koeien extra inhield, hadden zij hun naam gemaakt. De gebroeders Theunis waren gekend in Glabbeek en omstreken met hun Belgisch Wit-Blauw ras.

Vandaag is de boerderij het resultaat waaraan Marc en Jan jaren hard gewerkt hebben. Er blijft een pracht van een boerderij achter voor mij en onze twee kinderen sinds de zomer van 2018. Maar momenteel maken wij Marc hopelijk zeer trots door dit allemaal zo goed als het kan verder te zetten!

In augustus 2017 ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging. Ik heb me dan ook volledig gestort op een nieuwe activiteit binnen de boerderij , Speelboerderij RAVOT. Deze speelboerderij is ontstaan als een landbouwverbreding. Dit wil zeggen dat wij naast de basisactiviteit van boerderij Fines, namelijk het onderhouden en kweken van koeien, nu ook het educatieve meer aan bod laten komen. RAVOT staat voor 'ontdekken, beleven en ervaren'. Ik wil dan ook heel graag jong én oud welkom heten op de boerderij en hen de dag van hun leven bezorgen met een educatieve toets.